Rondes

13:00 - 14:00

Nr. Titel Spreker
24 Verantwoordelijkheden en risico’s waarnemen

In deze workshop word je meegenomen in de verantwoordelijkheden en risico’s die komen kijken bij waarnemen in relatie tot de belangrijkste partijen waarmee je als waarnemer te maken hebt. De fiscus, de opdrachtgever (HA/HAP), patiënt, praktijk en personeel. Zo weet je na deze sessie beter waar je aan toe bent en waarop te letten.

Annemarie Kerstens LHV
25 Praktijkhouderschap: een mooie loopbaanvraagstuk

Iedere zorgprofessional, ook de huisarts, staat meerdere malen tijdens de loopbaan voor een aantal keuzes. Het praktijkhouderschap is er één die bij ieder van jullie wel eens door het hoofd is gegaan.

 

Het roept veel vragen op:

  • Ben ik wel een ondernemer?
  • Wat is het juiste moment om praktijkhouder te worden?
  • Weet ik wel voldoende van alle onderwerpen die horen bij het voeren van een eigen praktijk?
  • Hoe ver van tevoren begin ik met het organiseren van zaken?

 

Tijdens deze workshop vertelt Susan Kruithof hoe zij het praktijkhouderschap is aangegaan. Daarnaast geven we je praktische tips over hoe je weet of dit bij je past, welke kennis je nodig hebt en waar je deze kunt krijgen.

Astrid Beijnon & Susan Kruithof BKV
26 Een kijkje in de glazen bol: proactief omgaan met Klachten & claims

Een (tucht)klacht of claim van een patiënt komt vaak onverwacht en kan grote impact op je hebben. Hoe ga je hiermee om? Hoe verloopt het proces en wat kan juridische bijstand hierin voor je betekenen? Kan je een klacht of claim voorkomen? Hoe ga je om met onvrede van een patiënt? Tijdens deze interactieve workshop beantwoorden juristen Mirjam Hofstee en Carolien van den Ham de voorgaande vragen door middel van voorbeelden uit de praktijk.

Mirjam Hofstee & Carolien van den Ham VvAA
27 Collegiale opvang na calamiteiten

De workshop Collegiale opvang na calamiteiten gaat over de gevolgen van het meemaken van agressie en andere traumatische ervaringen, het verloop van de verwerking hiervan en de wijze waarop collega’s elkaar kunnen ondersteunen bij deze verwerking.

 

  • het normale verwerkingsproces
  • signalen van een gestagneerde verwerking
  • risicofactoren t.a.v. stagnatie van de verwerking
  • het proces van collegiale opvang en nazorg
  • contra-indicaties voor het bieden van collegiale opvang en verwijzen
  • opvang voor de opvanger
Frank van As LHV
28 Homeopathie in de huisartsenpraktijk, is het toekomstmuziek?

Wat zijn indicaties voor homeopathie in de huisartspraktijk? Hoe organiseer je het als je ook homeopathisch wilt werken? Wat zijn risico’s/grenzen en wat zijn de mogelijkheden? Hoe reageren collega’s als je ook homeopathisch werkt? Ik zal ingaan op de huidige stand van zaken inzake bewijs voor werkzaamheid. Verder zal ik een aantal casussen presenteren om te laten zien hoe homeopathie in de praktijk werkt. Er is gelegenheid voor vragen en discussie.

Wim Roukema
29 Vulvaklachten in beeld

Er speelt soms meer dan candida! Vulvovaginale klachten worden soms laat herkend. Lichen Sclerosus geeft vaak al jaren voor de diagnose klachten zoals jeuk. Aan de hand van veel beeldmateriaal willen wij een aantal ziektebeelden met jullie op een interactieve manier bespreken. Het herkennen van het ziektebeeld helpt je in de counseling en in een adequate behandeling.

Renée Weersma & Linda Oberhammer
30 Muziek als medicijn in de huisartsenpraktijk

Tijdens deze interactieve lezing gaat Emy van der Valk Bouman, promovenda bij de onderzoeksgroep Muziek als Medicijn uit het Erasmus MC, in gesprek met de deelnemers over dit bijzondere onderzoeksveld. Eerst zal zij wat vertellen over de resultaten tot nu toe en de huidige wetenschappelijke projecten, waaronder het recent opgerichte ‘ErasMusicLab’. Daarna zal zij het hebben over de mogelijkheden om muziek als medicijn in de huisartspraktijk te implementeren. Met onderdelen als ‘raad de resultaten’, ‘de ideale huisartspraktijk met muziek’ en ‘implementatie tips en tricks’ belooft het een interactieve bijeenkomst te worden die van meerwaarde kan zijn voor zowel de huisarts als de patiënt.

Emy van der Valk Bouman
31 Hoe kleur jij je toekomst in: zzp’er, loondienst of eigen praktijk

Veel startende huisartsen beginnen hun loopbaan met waarnemen. Dat betekent dat je huisarts en zzp’er tegelijk bent en van alles moet regelen: je beroepsverzekeringen, je administratie, belastingzaken, werken met modelovereenkomsten, inschrijving bij de Kamer van Koophandel, aanmelding bij pensioenfonds SPH... Veel gedoe! Of valt dat wel mee? In deze workshop zet startersadviseur Remko Klijn alle zaken waar je op moet letten op een rij.

Remko Klijn VvAA
32 Dermatoscopie in de praktijk

Een techniek om een grote mate van duidelijkheid te verkrijgen over de aard van een gepigmenteerde afwijking. Is het een melanocytaire afwijking of toch iets anders? Aan de hand van een 4 stappenplan leert deze workshop je een simpele methode van beoordeling van naevi. Deze workshop wordt gegeven door 2 dermatologen van Bergman Clinics.

dermatologen Bergman Clinics
33 Op je 32ste al in de overgang?!

‘Dokter ik ben nu ongesteld, maar hiervoor een paar maanden niet.’ Jonge vrouwen die deze vraag stellen in de spreekkamer, stellen we vaak gerust. Maar is dit wel terecht? Wist je dat 1 op de 100 vrouwen al voor hun 50ste in de overgang is? Sommigen zelfs al op hun 18de jaar! Hoe herken je dit? Waar kan dit door komen en is het te behandelen? Wat als diegene een kinderwens heeft? Als huisarts die zelf te vroeg in de overgang is kan ik je er alles over vertellen. Als arts..en als patiënt!

The Family Doctor
34 Waar zet jij die spuit? Injectietechnieken

In deze sessie hoor je alle in en out’s van injectietechnieken voor de schouder en knie. Wat injecteer je, wanneer te injecteren en vooral hoe te injecteren. Dit ga je direct op fantomen oefenen! Praktische tips & trics om zelf in de praktijk meer te gaan prikken.

Dr. R. Kersten en
Drs. R. Sonnega
Bergman Clinics

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info