Rondes

12:00 - 13:00

Nr. Titel Spreker
1 Met verschillende dimensies van leiderschap kan iedereen een leider zijn!

Kom erachter wat jouw manier van leiderschap is! Door te weten welke dimensies van leiderschap er zijn, kan je daar zelf mee experimenteren en kijken wat bij jou past en wat je daarin te ontwikkelen hebt. Via interactief leren zullen we je brein en je lichaam aanspreken, zodat je er meteen mee aan de slag kan. Ontdek hoe jij jouw invloed op je omgeving kan vergroten. In de workshops van MPOWR vergroten we het leereffect door plezier te hebben, luchtigheid en diepgang te combineren en concrete stappen te bieden, die voor jouw leven als (huis)arts direct relevant zijn.

Angelique van Dam MWPOR
8 Waarnemen of in loondienst

Wat zijn de persoonlijke en financiële overwegingen voor het werken als waarnemer of als hidha? Na deze workshop weet je de verschillen (voor- en nadelen) en kun je zelf beter een afweging maken. Tevens krijg je inhoudelijke tips mee hoe je met bepaalde zaken moet omgaan (bijv. arbeidsongeschiktheid, aanpassen voorlopige IB aangifte etc.).

Ronnie Matthijsen en
Jan van Erk
AON
13 Fifty shades of grey: echografie in de huisartspraktijk

Echografie in de huisartsenpraktijk: hoe werkt het, wat kun je er mee? Is het veilig? Moeten we dat wel willen met alles wat al op ons bordje ligt? Je krijgt van ons achtergrond over de echografie, de eventuele meerwaarde en de voorwaarden die hierbij gelden. Wat moet je regelen, wat zijn de kosten en de baten? Wij nemen je mee in onze ervaring en vertellen wat je moet weten om te kunnen echoën in de huisartsenpraktijk.

Carlien Erlings en
Marco Neeteson
15 Waar zet jij die spuit? Injectietechnieken hand/pols

In deze sessie hoor je alle in en out’s van injectietechnieken voor de hand en pols. Wat injecteer je, wanneer te injecteren en vooral hoe te injecteren. Dit ga je direct op fantomen oefenen! Praktische tips & trics om zelf in de praktijk meer te gaan prikken.

Drs. R. Zwanenburg Bergman Clinics
16 Ondernemerschap & belastingen

Na het afronden van de huisartsopleiding, kiezen veel huisartsen om te gaan waarnemen. Daarmee word je een ondernemer en krijg je op verschillende manieren te maken met de Belastingdienst. In deze workshop gaan we in op diverse aspecten van het ondernemerschap, zoals onder andere de inkomsten- en omzetbelasting, administratie, facturering vereisten, starten als ondernemer vanuit een uitkering, modelovereenkomsten en de fiscale etikettering van een auto (privé of zakelijk). Bij deze workshop worden tips & trucs en advies gegeven, zodat jij weet waarop je moet letten.

Simon van Veelen Countus
17 De toekomst is ros├ękleurig

Tijdens deze workshop vertellen wij over hoe zorg slimmer, beter en menselijker kan door innovatieve zorgpaden. Ksyos initieert en faciliteert slimme verwijs paden voor de huisarts binnen diverse vakgebieden. Samen met 4.500 medisch specialisten en paramedici en 7.500 huisartsen zien we al zo’n 1.500 mensen per dag. Digitaal waar het kan, fysiek waar het moet. In deze workshop gaan we o.a. dieper in op deze zorgpaden en de effecten hiervan op patiëntvriendelijkheid, ontzorging van huisartsen en het besparingspotentieel voor Nederland!

Hidde van den Dop ksyos
18 Help, een intox

“Wat heeft mijn patiënt genomen?” “Wat kan ik als huisarts doen?” In deze interactieve workshop leer je hoe je (met behulp van toxidromen) kunt achterhalen welke intoxicatie het meest waarschijnlijk is en hoe je de geïntoxiceerde patiënt benadert. Daarnaast wordt er ingegaan op de meest gebruikte drugs.

Guy Raven
19 Werken als huisarts op een asielzoekerscentrum

In deze workshop laten we zien wat het werk van een huisarts op een asielzoekerscentrum is. Hoe is de zorg georganiseerd? Hoe ziet je werkdag eruit? Met welke partijen werk je samen? Hoe ziet de zorg voor de patiënt eruit? Welke uitdagingen loop je tegenaan? Daarnaast worden de diverse mogelijkheden beschreven hoe jij zelf als huisarts op een asielzoekerscentrum aan het werk kan gaan.

Maurits Gosler en
Jeroen Eurlings
20 Digitale zorg in de huisartsenpraktijk bij chronische ziektes

Patiënten in de huisartsenpraktijk hebben steeds vaker chronische aandoeningen waardoor de zorgvraag toeneemt. We hebben steeds meer moeite om voldoende huisartsen te vinden om goede zorg te blijven leveren. Digitale transformatie van chronische zorg wordt vaak genoemd als oplossing. We weten alleen nog niet goed hoe we dit het beste kunnen uitvoeren. Binnen de academische huisartsgeneeskunde wordt hard gewerkt om digitale toepassingen naar de praktijk te brengen. In deze lezing laten we zien hoe we bij het Amsterdam UMC een succesvolle online innovatie voor chronische duizeligheid voor iedereen beschikbaar hebben kunnen maken. Ook nemen we samen een kijkje in de toekomst om te zien welke digitale toepassingen er binnenkort aankomen.

Vincent van Vugt
21 Pessarium aanmeten

Graag nemen wij u mee in de wondere wereld van de ringen. Aan de hand van casuïstiek zal de laatste stand van zaken over verzakking en ringen worden doorgenomen en is er voldoende ruimte om zelf met ringen aan de slag te gaan.

Dr. M. Withagen en
Dr. M. de Wilde
Bergman Clinics
22 Nu al meedoen in een praktijk van de toekomst; unieke mogelijkheden voor startende huisartsen!

Startende huisartsen hebben nu al unieke mogelijkheden om hun werk-privé balans in te vullen naar keuze als we de eerstelijns zorg toekomstbestendig inrichten. De LHV stelde in dec 2023, in samenwerking met alle andere partijen die betrokken zijn bij de eerstelijnszorg, de Visie eerstelijnszorg 2030 op. Daarin vind je een heldere uitwerking van de praktijk van de toekomst. In deze workshop nemen we door wat niet hoeft te wachten tot 2030 maar nu al kan! En het mooie is dat er daardoor ook nu al unieke kansen zijn voor startende huisartsen om het anders te doen.

Pieter Jan de Bruijn ANW
23 See the difference, Huidafwijkingen bij gepigmenteerde huid

De menselijke huid wordt gekenmerkt door een wisselende mate van pigmentatie die vooral wordt gevormd door de blootstelling aan ultraviolet straling. De mate van huidpigmentatie is niet altijd waardevrij en wordt soms oneigenlijk gebruikt om mensen in bepaalde groepen in te delen. De kennis van huidafwijkingen bij mensen met wisselende huidpigmentaties is nog beperkt en het onderwijs en onderzoek hierna kan beter. In deze presentatie worden huidziekten bij mensen met wisselende huidpigmentatie besproken en therapie adviezen gegeven. Zodat jij daarna iedereen goede zorg kan geven ongeacht kleur van de huid.

Koos Sanders

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info