Rondes

11:00 - 12:00 uur

Nr. Titel Spreker
1 Met verschillende dimensies van leiderschap kan iedereen een leider zijn!

Kom erachter wat jouw manier van leiderschap is! Door te weten welke dimensies van leiderschap er zijn, kan je daar zelf mee experimenteren en kijken wat bij jou past en wat je daarin te ontwikkelen hebt. Via interactief leren zullen we je brein en je lichaam aanspreken, zodat je er meteen mee aan de slag kan. Ontdek hoe jij jouw invloed op je omgeving kan vergroten. In de workshops van MPOWR vergroten we het leereffect door plezier te hebben, luchtigheid en diepgang te combineren en concrete stappen te bieden, die voor jouw leven als (huis)arts direct relevant zijn.

Angelique van Dam MWPOR
2 “Helping making choices to create your future”

De zorg verlenen en samenwerken zoals jij dat wilt met je eigen team door een praktijk over te nemen of te gaan associëren. Of ben je er klaar voor om een nul-praktijk te starten? Als waarnemer gaan werken of direct in loondienst gaan? Welk type praktijk past bij jou? Welke keuzes zijn er met betrekking tot het vastgoed? In deze interactieve workshop word je meegenomen in de diverse stappen en facetten die je tegen zal komen als je als huisarts aan de slag gaat. Vraagstukken zoals “Kan ik dat allemaal wel financieren en wat kost het?” komen aan bod inclusief de mogelijkheden van de aankoop van je woonhuis en de financiële impact hiervan.

Maarten den Heijer en
Suzanne Lansbergen
ABN AMRO
3 Jouw inkomen in de toekomst

Als AIOS en straks als huisarts bouwen we allemaal pensioen op via SPH, maar hoe werkt dit precies? Welke rol speelt pensioen in jouw huidige en toekomstige financiële plaatje? In deze sessie word je op de hoogte gesteld van wat het pensioenfonds voor jou regelt en hoe jij zelf invloed kan uitoefenen op de pensioenregeling en daarmee jouw eigen pensioen toekomst.

Corrine Matena SPH Pensioen
4 Huisartsenzorg, zo leuk en makkelijk als je het zelf maakt

De laatste jaren is er veel aandacht geweest voor problematiek die de huisarts ‘overkomt’, waar geen regie op gevoeld wordt. In deze sessie word je meegenomen naar de toekomst: hoe kan je je spreekuur en je praktijk zo inrichten dat je met plezier werkt en de patiënt de juiste zorg krijgt? Er worden verschillende onderwerpen aangestipt. Zo wordt besproken wat de rol van digitale zorg en telemonitoring kan zijn. Persoonsgerichte zorg en oplossingsgericht werken komen voorbij en wat dit jou kan bieden. En wat is er te bereiken binnen de taakdifferentiatie, wie kan jou helpen in de praktijk om dit zo leuk en makkelijk mogelijk te houden? Kortom, vele mogelijkheden en waar ga jij voor kiezen?

Marlous Koningsveld- Kortekaas Julius
5 Alles over declareren

Aan welke regels moet u zich als huisarts houden bij het declareren? En hoe past u deze regels toe? De LHV krijgt veel vragen over het declareren van contacten met patiënten of derden. De spelregels voor declareren zijn voor een deel vastgelegd in de beleidsregels en tariefbeschikkingen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze regels zijn vrij ingewikkeld en verschaffen lang niet altijd de duidelijkheid die in de dagelijkse praktijk nodig is. Tijdens de workshop wordt er ingegaan op het belang van juist declareren en op de regels die de NZa hierover heeft opgesteld. Aan de hand van uiteenlopende praktijksituaties adviseren wij over de toepassing van deze regels.

Marjolein van Harten LHV
6 Activisme in de huisartsenzorg?!

Bij Buurtdokters geloven wij dat verandering moet komen vanuit de praktijk. Ben jij het ook zo zat om door de hoepels van anderen te moeten? Wil jij bijdragen aan de zorg van de toekomst? Belangrijk om te snappen wie gaat waarover. Wat doet VWS, NZA, ACM en welke rol hebben de verzekeraars? In mijn workshop gaan we in op dit speelveld en kijken we hoe huisartsen samen met ons proberen de zorg van de toekomst vorm te geven. Leer welke huisartsenclubs er zijn en wat je zelf kan doen!

Sophie Brühl,
huisarts
Buurtdokters
7 Het positieve SOA festival

Lovah-land! een leerzaam festival. Van een festival word je vrij en blij. Maar hoort daar dan ook een soa bij? In deze workshop leer je over positieve seksuele gezondheid en alles over de huidige en toekomstige kijk op soa en preventie. Wie weet ga jij wel met een soa souvenir van het Lovah-land festival naar huis.

Patricia Bloem
8 Waarnemen of in loondienst

Wat zijn de persoonlijke en financiële overwegingen voor het werken als waarnemer of als hidha? Na deze workshop weet je de verschillen (voor- en nadelen) en kun je zelf beter een afweging maken. Tevens krijg je inhoudelijke tips mee hoe je met bepaalde zaken moet omgaan (bijv. arbeidsongeschiktheid, aanpassen voorlopige IB aangifte etc.).

Ronnie Matthijsen en
Jan van Erk
AON
9 Financiële jungle van de startende huisarts

Veel huisartsen starten hun carrière als waarnemer, maar je kunt uiteraard ook als HIDHA gaan werken. Weet jij wat de verschillen tussen beide werkvormen zijn en wat je dan allemaal moet regelen? Tijdens onze lezing leer je meer over de financiële, juridische en fiscale aspecten waar je als startende huisarts mee te maken krijgt. Met behulp van praktijkvoorbeelden geven we je inzicht in de financiële kant van jouw beroep en laten we zien wat je onderaan de streep overhoudt.

Jeroen Spelt Sibbing
10 Behandeling van brandwonden: geen paniek, zo moeilijk is het niet!

Aan de hand van diverse voorbeelden van kleine brandwonden die veel gezien worden in de huisartsenpraktijk nemen wij de oppervlakte en diepte beoordeling van een brandwond door. Daarnaast zal de behandeling van brandwonden aan bod komen, met de middelen die beschikbaar zijn in de huisartsenpraktijk. Tot slot komen aan bod praktische tips bij het optreden van wondgenezingsstoornissen en complicaties.

Kiran Baran
11 Navigeren door het zicht. Een gids voor oogklachten

eze workshop biedt huisartsen een uitgebreid inzicht in de diversiteit aan oogklachten waarmee patiënten zich kunnen presenteren. Deze praktische en interactieve sessie is ontworpen om huisartsen te helpen bij het verbeteren van hun vermogen om ooggerelateerde problemen te herkennen, diagnosticeren en behandelen in hun dagelijkse praktijk. Herkennen van veel voorkomende oogklachten bij patiënten, zoals droge ogen, roodheid en wazig zicht. Diagnostische benaderingen en onderzoekstechnieken voor ooggerelateerde aandoeningen. Behandelingsstrategieën en het beheren van acute oogproblemen. En tot slot het belang van doorverwijzing naar oogspecialisten in complexere gevallen.

Oscar Paling
12 Huidkanker; van detectie tot behandeling. Nu en in de toekomst

Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Het aantal patiënten met huidkanker stijgt snel en zal de komende jaren blijven stijgen. In deze interactieve presentatie gaan we de meest voorkomende vormen van huidkanker samen verkennen, van detectie tot behandeling. Kom meer te weten over innovatieve diagnostiek en de nieuwe inzichten in preventie en behandeling.

Luc Laumen
13 Fifty shades of grey: echografie in de huisartspraktijk

Echografie in de huisartsenpraktijk: hoe werkt het, wat kun je er mee? Is het veilig? Moeten we dat wel willen met alles wat al op ons bordje ligt? Je krijgt van ons achtergrond over de echografie, de eventuele meerwaarde en de voorwaarden die hierbij gelden. Wat moet je regelen, wat zijn de kosten en de baten? Wij nemen je mee in onze ervaring en vertellen wat je moet weten om te kunnen echoën in de huisartsenpraktijk.

Carlien Erlings en
Marco Neeteson
14 Waar zet jij die spuit? Injectietechnieken schouder/knie

In deze sessie hoor je alle in en out’s van injectietechnieken voor de schouder en knie. Wat injecteer je, wanneer te injecteren en vooral hoe te injecteren. Dit ga je direct op fantomen oefenen! Praktische tips & trics om zelf in de praktijk meer te gaan prikken.

Dr. T. Duivenvoorden Bergman Clinics
15 Waar zet jij die spuit? Injectietechnieken hand/pols

In deze sessie hoor je alle in en out’s van injectietechnieken voor de hand en pols. Wat injecteer je, wanneer te injecteren en vooral hoe te injecteren. Dit ga je direct op fantomen oefenen! Praktische tips & trics om zelf in de praktijk meer te gaan prikken.

Drs. R. Zwanenburg Bergman Clinics
16 Ondernemerschap & belastingen

Na het afronden van de huisartsopleiding, kiezen veel huisartsen om te gaan waarnemen. Daarmee word je een ondernemer en krijg je op verschillende manieren te maken met de Belastingdienst. In deze workshop gaan we in op diverse aspecten van het ondernemerschap, zoals onder andere de inkomsten- en omzetbelasting, administratie, facturering vereisten, starten als ondernemer vanuit een uitkering, modelovereenkomsten en de fiscale etikettering van een auto (privé of zakelijk). Bij deze workshop worden tips & trucs en advies gegeven, zodat jij weet waarop je moet letten.

Simon van Veelen Countus

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info