Omschrijvingen sessies

 

Hieronder staan alle sessies omschreven. Ook staat er bij in welke rondes de sessies te vinden zijn. Zo stel je snel en makkelijk je dagprogramma samen.

Plenaire sessies

Plenaire sessie 1

09:45 - 10:30 uur


Listen to your eyes! – Daphne Voormolen
Deze dag staat in het thema van ‘Colour Your World’. Kunst kleurt onze wereld. Kunst gaat, net als geneeskunde, over mensen in alle mogelijke diversiteit. Kunst bekijken en met elkaar bespreken kan op veel manieren waardevol zijn voor huisartsen (i.o.). Dat gaan we bespreken en ondervinden met elkaar. Kunst leert ons bewust te zijn diversiteit en er mee om te gaan. Daarbij kan kunst ook prachtig bijdragen aan een goede mentale gezondheid van onszelf!

Plenaire sessie 2

15:30 - 16:00 uur


Kleine Kwalen Quiz – Tobias Bonten

Van krentenbaard en eczeem tot oorklachten en schurft. Huisartsen zien het tijdens hun spreekuur allemaal voorbij komen. De huisarts is specialist in kleine kwalen. Maar hoe goed is jouw kennis hierover? Doe mee, win de quiz en een mooie prijs!

Plenaire sessie 3

16:00 - 16:45 uur

 

Genderbespiegelingen: als het hokje M/V je niet past – Mark Hommes en Alwin Man

Transgenders zijn de laatste jaren veel in de media en de vraag om een geslachtsaanpassende behandeling is exponentieel toegenomen. Zo ook het aantal transgenders in de huisartsenpraktijk. Hoe kan dit? Wat verstaan we eigenlijk onder transgender? Wat weten we over de oorzaken? Waar lopen transgenders tegenaan? Hoe ziet de hulpverlening voor deze groep er uit? Welke rol vervullen huisartsen daarin en welke verschuivingen zijn daarin te zien? Deze vragen zullen worden belicht vanuit het perspectief van de wetenschap, klinische praktijk en ervaringsdeskundigheid door Mark Hommes universitair docent psychologie/onderzoeker en Alwin Man psycholoog/psychotherapeut en sinds 13 jaar werkzaam in de transgenderhulpverlening.

Dagvoorzitter

Jörgen Raymann is een bekende cabaretier en presentator en presenteerde jarenlang Raymann is Laat. Nu werkt hij als Chief Inspiration Officer bij Lenard and Lenard en staat hij ondernemers en bedrijven bij op urgente topics als werkgeluk, inclusie & diversiteit en leiderschap. Daarnaast verschijnt hij regelmatig op het TikTok-kanaal van zijn dochter Melody, die onder andere video’s maakt over queer zijn. Jörgen weet mensen te raken, te motiveren en te enthousiasmeren, zijn humor en zelfspot staan daarbij centraal.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.